Banner Banner

Beweegtuin Olga Commandeur plein

Het is even wennen, ouderen die trainen op een speeltoestel. Toch is het belangrijk dat juist de grote groep senioren meer gaat bewegen! Meer bewegen draagt bij aan een verbeterde balans, coördinatie en vergroot daarmee de zelfstandigheid. Vanaf donderdag 8 juni is de Kersenboogerd een nieuw sportief fenomeen rijker: een beweegtuin voor ouderen op het nieuwe Olga Commandeur plein. 

Kom samen in beweging. Ontmoet anderen, voel u fit & blijf actief! 

 

Beweeg zelf of sluit aan bij activiteiten 

 

Het Olga Commandeurplein is vrij toegankelijk voor iedereen die wil bewegen. U kunt dus zelf kiezen op welk moment u heen gaat. Maar u kunt ook aansluiten bij activiteiten die georganiseerd worden vanuit Team Sport of andere organisaties. 

Samen met bewoners ontworpen

Afbeelding
Schets tuinontwerp

Het plein wordt ook wel de groene Huiskamer van de buurt genoemd. Deze is samen met bewoners van Betsy Perk tot stand gekomen. Meerdere bewoners gaven aan de vijver te willen behouden. Ze vinden de vijver een fijne plek om naartoe te gaan. Ook de jeu de boules baan is nu centraal in de tuin gekomen. In de tuin zijn nu alleen invalidenparkeerplaatsen. 

Een deel van de parkeerplaatsen zijn nieuw aangelegd langs de entreeweg van Betsy Perk. Er is ook voldoende parkeergelegenheid aanwezig achter het wijkcentrum om gebruik van te maken. 

 

Doorgang Assumburggracht afgesloten

De doorgang vanaf Betsy Perk richting de Assumburggracht is afgesloten. Door meerdere bewoners was aangegeven dat die als onveilig werd ervaren. Dat betekent dat de parkeerplaats achter het wijkcentrum voor de auto alleen bereikbaar is vanaf de Assumburggracht en niet meer via Betsy Perk. 

 

Ruim 8.000 planten

Bouwbedrijf Ooijevaar deed onder andere de bestrating, aanpassingen aan het riool en het verplaatsen van bomen. Ook staan er nu twee fietsenstallingen. En Hovenier KUUK plaatsten ruim 8.000 planten in de nieuwe tuin.

Afbeelding
Tuin Betsy Perk

Speeltoestellen beweegtuin 

Ook de beweegtoestellen zijn samen met de bewoners uitgezocht. Hieronder staan de speeltoestellen die in de beweegtuin aanwezig zijn. Op naar een mooie plek voor ontmoeting, beweging en beleving voor de senioren van Betsy Perk en omgeving!

Beweegpad

Afbeelding
Beweegpad

Traphelling met motorische tafel

Afbeelding
Traphelling met motorische tafel

Lage optrekstang

Voetfietsbankje

Balansplateau

Schouderwiel

Looptrainer met dubbele stang

Gezonde levenswijze voor iedereen bereikbaar

Het Olga Commandeurplein bij Betsy Perk is gerealiseerd vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Gemeente Hoorn en Intermaris bevorderen hiermee een gezonde levenswijze die voor iedereen bereikbaar is. Dit doen ze samen met bewoners en betrokken partijen in de wijk.

 

In de raadsvergadering van 30 november 2020 is een motie aangenomen om in de Kersenboogerd een Olga Commandeur plein aan te leggen. Door het realiseren van dit plein in hun directe omgeving worden ouderen gestimuleerd om meer te bewegen en wordt de zelfredzaamheid bevorderd. 

 

De Huiskamer binnen bij Betsy Perk is nog in verbouwing. In het najaar zal de feestelijke opening zijn.