Banner Banner

HVC boort warmteleiding onder Rijnweg en singel

Aangemaakt op: donderdag, 07 December 2023

In het centrumgebied van de Kersenboogerd werkt aannemer MVOI in opdracht van HVC al een paar maanden aan het warmtenet. Hiervoor moest de weg op verschillende plekken open om de warmteleidingen in te graven, zoals in de Amstelweg. Op sommige plekken kan MVOI de grote buizen niet ingraven. Deze boren ze op een speciale manier in de grond, zoals onder de Rijnweg, de singel en onder het spoor door. 

Van de Amstelweg naar de Verlengde Lageweg

Bij de bijzondere boringen op 6 december leidden acht kranen de buizen vanaf de Amstelweg door een tunnel onder de Rijnweg en de singel naar de Verlengde Lageweg. HVC omgevingsmanager Nicoline Spil vertelt in onderstaande filmpje hoe dit werkt. Bekijk het filmpje van deze speciale boringen.  


 

 

Lukt afspelen in dit venster niet? Open dan hier in een apart venster.

Om ervoor te zorgen dat de grote warmteleiding soepel het boorgat in ging, tilden de kranen aan de Amstelweg de buis iets op om de juiste hoek te vormen. Zo kwam de leiding aan de andere kant aan de Verlengde Lageweg weer omhoog. Dit was bijzonder om te zien. MVOI boort binnenkort op dezelfde manier ook onder het treinspoor door ter hoogte van de Zaanweg.

Afbeelding
Collage boringen warmtenet
Afbeelding
Collage foto's boringen warmtenet