Banner Banner

Huiskamer voor de buurt

Huiskamer voor de buurt2

Kersenboogerd is een Huiskamer voor de buurt rijker 
Intermaris en de gemeente steken veel energie in het thema 'Goed ouder worden'. Dat is niet alleen een goede woning, maar ook fijne algemene ruimten, een tuin en mogelijkheden voor sociale activiteiten. Betsy Perk is een mooi voorbeeld hiervan. De nieuwe Huiskamer voor de buurt en de beweegtuin zijn open! De Huiskamer voor de buurt kreeg vorig jaar een prachtige serre, een nieuw terras en mooi uitzicht op de tuin. In het najaar van 2023 was de opening. Alle bewoners en omwonenden waren uitgenodigd. Intermaris bood een heerlijke proeverij aan van gerechtjes die mensen in de Huiskamer kunnen bestellen. Hiervoor is de fijne samenwerking met Edségé Reigersdaal weer opgestart. Intermaris is blij dat deze cliënten er weer zijn! 

De Huiskamer is een fijne ontmoetingsplek 
Iedereen kan kennismaken met de activiteiten die in de Huiskamer voor de buurt plaatsvinden. Met verschillende activiteiten binnen en buiten is dit een mooie nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt geworden. Hier vinden sociale activiteiten plaats, bent u welkom voor een kopje koffie of kom gewoon langs voor een praatje. Bezoekers herkennen de ruimte niet meer terug. Deze voelt warm, geborgen, welkom. Bewoners dachten mee over de inrichting en met succes.

Afbeelding
Huiskamer voor de buurt

Activiteiten van maandag tot en met vrijdag
Elke werkdag zijn de mensen tussen 09.30 tot 15.00 uur van harte welkom in de Huiskamer. Er wordt van alles georganiseerd, van klaverjassen tot handwerken en van wandelen tot biljarten. Voor elk wat wils. 

Afbeelding
BP
Afbeelding
Activiteitenschema 2024

Ook het binnenterrein is voor de hele buurt
Het gehele binnenterrein is grondig opgeknapt. Parkeerplaatsen maakten plaats voor groen. Er is een vijver, jeu de boules-baan, beleeftuin en een looproute. In de zomer van 2023 opende Olga Commandeur de hagelnieuwe beweegtuin met speeltoestellen voor senioren: het Olga Commandeurplein. Het was een sportieve gezellige ochtend. Mensen kunnen hier lekker bewegen, elkaar ontmoeten en genieten van de natuur. Zo dicht bij huis! Voor elk wat wils, voor de hele buurt. 

De Huiskamer voor de buurt wordt mogelijk gemaakt door Intermaris, de gemeente Hoorn en de Provincie Noord-Holland.
 

Afbeelding
Logo Provincie