Banner Banner

Grote opkomst inloop openbare ruimte Kersenboogerd

Aangemaakt op: donderdag, 16 Maart 2023

Ruim 120 bewoners van de buurt Patio, Pergola en Prieel hebben hun voorkeuren aangegeven van wat zij in hun omgeving willen. Van 7 t/m 14 maart stond de gemeente 5 dagen verspreid in deze buurt in de Kersenboogerd. Bewoners konden hun voorkeuren geven over de openbare ruimte. De opkomst en het enthousiasme was groot. 1/3 van de bewoners van Patio, Pergola en Prieel kwamen langs. Ze zijn blij dat er aandacht is voor de wijk. 

Bekijk onderstaand filmpje voor een impressie. 


 

 Lukt afspelen in dit venster niet? Open dan hier in een apart venster.

Samen met bewoners wordt het centrumgebied van de Kersenboogerd mooier en veiliger gemaakt vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Daarmee is gestart met buurt Patio, Pergola en Prieel. 

 

Moodboards met sfeerbeelden

In een grote partytent op binnenterreinen of op parkeerplaatsen stonden moodboards over een toekomstig Kersenboogerd. Thema’s als het verbeteren van het veiligheidsgevoel, verkeer en water werden afgewisseld met sfeerbeelden van binnenhofjes en buurtparkjes. 

 

Door de heaters konden bewoners warm en droog hun reacties geven. Stichting Netwerk verzorgde koffie/thee met wat lekkers.

 

Positieve reacties bewoners

De inloopmomenten werden druk bezocht. Alleen de inloop op maandag 13 maart werd minder bezocht, door de hevige windstoten werd deze verplaatst naar het Wijklab. Veel bewoners zijn enthousiast over wat er met hun buurt gebeurd. Ook dat de gemeente in de buurten zelf stond om hun voorkeuren te vragen werd toegejuicht.

Vervolg

De thema’s en sfeerbeelden hangen nog een week in het Wijklab, Aagje Dekenplein 24. Bewoners kunnen op dinsdag 21 maart en donderdag 23 maart van 13.00-16.00 uur nog hun voorkeuren aangeven of vragen stellen. Bekijk onderstaand de moodboards en sfeerbeelden.

 

Daarna worden de reacties van bewoners verzameld. In april wordt aan de bewoners teruggekoppeld welke voorkeuren meegenomen worden voor een voorlopig ontwerp. Hier kunnen ze dan weer een reactie op geven. Een uitgewerkt schetsontwerp wordt in mei met bewoners besproken. Bekijk onderstaand de planning.

Bekijk hier de moodboards en sfeerbeelden voor buurt Patio, Pergola en Prieel:
Bekijk hier de planning voor de aanpak van de openbare ruimte in buurt Patio, Pergola en Prieel:

Heeft u vragen? Mail dan naar kersenboogerd@hoorn.nl

Afbeelding
Grote oplkomst inloop openbare ruimte in buurt Patio, Pergola, Prieel