Banner Banner

BLOG | Met kinderen en bewoners speelplekken invullen

Aangemaakt op: maandag, 17 Juli 2023

     

Petra Schouten, omgevingsmanager programma Kansen voor de Kersenboogerd

 

 

Voordat ik vakantie heb wil ik nog even laten weten hoe leuk ik het vond dat er tijdens onze inloopmomenten in Patio, Pergola en Prieel veel kinderen langs kwamen. In juni kwamen ze natuurlijk vooral voor een ijsje. Toch lieten de kinderen ook weten wat ze vonden van de ontwerpen. Enthousiast plakten ze overal roze en groene stickers op. Die ik wel even opzij moest plakken anders zou niemand meer iets zien op de panelen. 😄 

 

“De doeltjes werden meteen volop gebruikt. Zo simpel kan het zijn.”

 

Jammer genoeg waren niet alle spellen een succes. De sjoelstenen waren eerst kwijt en er was te weinig stroom voor ijs én spellen (en het ijs won uiteraard). Dat doen we de volgende keer anders. De doeltjes werden gelukkig meteen volop gebruikt toen die werden neergezet. Zo simpel kan het zijn. 

 

“Een schommel, glijbaan, klauterbaan of spannende waterpartij?”

 

Andere kinderen begonnen aan hun droomspeeltuin. Onder begeleiding van Stichting Netwerk plakten ze plaatjes van verschillende speeltoestellen op de toekomstige speelplek. En dat hebben we nodig. Nu we weten waar er speelplekjes komen, gaan we nadenken over de invulling daarvan.

Afbeelding
Droomspeeltuin

In het najaar praat ik graag verder met de kinderen. Wat moet er komen? Een schommel, glijbaan, klauterbaan of spannende waterpartij? Deze wensen nemen we mee als inspiratie bij het maken van de speelplek voorstellen. Daarna mag iedereen stemmen op hun voorkeur. 

“Schaatsen, voetballen of sporttoestellen?”

 

Ik kan niet wachten om met de kinderen om tafel te gaan. Ik vraag Stichting Netwerk weer om hulp omdat jullie die al kennen. Zo doe ik dat ook bij het activiteitenveldje. Moet er geschaatst kunnen worden, of gevoetbald of moeten er (sport)toestellen komen, zo ja welke? Daarvoor wil ik in oktober graag praten met buurtbewoners die van plan zijn om de sporttoestellen te gebruiken of mensen die andere ideeën hebben hiervoor.

 

“Mensen wilden gemakkelijk achterom blijven gaan met de fiets”

 

Bij de inloopmomenten verraste mij de reacties op het afsluiten van de stegen. Vorige keer waren de meeste mensen positief of neutraal. Nu werd er duidelijk minder enthousiast gereageerd op het afsluiten van de stegen. Mensen wilden gemakkelijk achterom kunnen blijven gaan met hun fiets en hadden zorgen of dat dan nog wel kon. We hebben daarom besloten om het afsluiten van de stegen pas verder te onderzoeken nadat het opnieuw is ingericht. Want het kan zo maar zijn dat die overlastgevers helemaal geen overlast meer gaan geven als het er op straat zo veel mooier uit ziet.

 

“Ik vraag u overlast steeds te melden via Fixi”

 

Het is trouwens niet zo dat iedereen overlast ervaart. Reden temeer om nog meer tijd te nemen om mogelijke oplossingen te onderzoeken. Om zeker te weten wat er nodig is, vraag ik u overlast steeds te melden via Fixi. Dat kan via de Fixi website of via de Fixi app. Dit gebruikt de gemeente voor meldingen over zwerfvuil of andere overlast.

 

Mocht u vragen hebben, mail mij dan gerust op kersenboogerd@hoorn.nl 

 

Ik ga duimen dat we een mooie zomer hebben en zie jullie graag weer in het najaar. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Petra Schouten