Banner Banner

Leerlingen verwennen bewoners met High tea

Aangemaakt op: dinsdag, 18 Juli 2023

Afgelopen vrijdag organiseerden leerlingen van OBS Montessori De Gording een High Tea om mensen in de Kersenboogerd te verwennen en te eren. Dit deden ze vanwege het schoolproject de Samen Beter Beleving. Daarin draait het om de vraag waar je goed in bent en wat je kunt doen om fijn samen te leven.

Afbeelding
Samen beter beleving

De genodigden waren onder andere familieleden, opa's, oma's, hulp-leerkrachten en buren. Ook ‘Opa Zwaai’ was aanwezig. Een bewoner uit de Kersenboogerd die dagelijks langs de school rijdt op zijn scootmobiel en altijd naar de kinderen in de klas zwaait.

 

Het was een prachtige bijeenkomst waarbij zelfgemaakt lekkers werd meegenomen en er overvloedig koffie en thee werd geschonken. De kinderen deden hun uiterste best om iedereen te verzorgen en een aangename tijd te bezorgen. De bezoekers straalden, de kinderen toonden hun beste kant en dit leidde tot een samenzijn dat nog lang zal naklinken.

 

Een eenvoudige zwaai

Met dank nam ‘Opa Zwaai’ afscheid van de kinderen in de klas. Na dit schooljaar wordt De Gording gesloten. "Ik zal jullie missen!" zei hij ontroerd. Dit was een bijzonder moment voor iedereen die aanwezig was. Het laat zien hoeveel betekenis een eenvoudige zwaai kan hebben, die nu ten einde komt.

 

De High Tea was een prachtige afsluiting van de Samen Beter Beleving op deze school, een onderdeel van het wijkprogramma Kansen voor de Kersenboogerd.

Afbeelding
Samen beter beleving collage