Banner Banner

BLOG | Kniehoog onkruid

Aangemaakt op: donderdag, 28 September 2023

        

Petra Schouten, omgevingsmanager programma Kansen voor de Kersenboogerd

 

 

Fijn dat de zomervakantie weer voorbij is. De zomer mag langer duren maar het was zo stil in de buurt tijdens de vakantie. Dan kom ik maar weinig mensen tegen op straat en dat vind ik jammer. Deze week sprak ik gelukkig wel weer buurtbewoners.

 

"Onkruid, vuilnis en grofvuil zijn veel terugkerende onderwerpen"

 

Ik raakte in gesprek over onkruid (kniehoog zag ik), vuilnis en grofvuil dat naast de containers wordt geplaatst. Dat zijn veel terugkerende onderwerpen. Dit speelt niet alleen in Hoorn hoor, maar in heel Nederland. Bij welke gemeente ik ook kom voor mijn werk, deze onderwerpen komen steeds terug. 

 

"Die 5 keer per jaar moet ervoor zorgen dat onkruid niet te hoog wordt"

 

Voor het groenonderhoud heb ik mijn collega’s van groenbeheer gevraagd hoe dat zit met het onkruid. Het beleid van de gemeente is dat we ongeveer 5 keer per jaar onkruid weghalen. Omdat er niet meer met gif gewerkt mag worden, is dit niet voldoende om het onkruid te bestrijden. Maar die 5 keer per jaar moet ervoor zorgen dat onkruid niet te hoog wordt. 

 

"Soms zijn er andere zaken waardoor de groenmedewerkers keuzes moeten maken"

 

Zeker met de vele regenbuien van afgelopen zomer, groeit onkruid heel erg goed. Dan is het moeilijk bij te houden. Ook zijn er soms andere zaken waardoor de groenmedewerkers keuzes moeten maken, zoals na storm Poly. Ze waren daar weken mee bezig, waardoor ze het geplande onderhoud niet konden uitvoeren. 

 

"Wist u dat de eerste 30 cm van de gevel of erfafscheiding voor onderhoud van de gebruiker/bewoner is?"

Afbeelding
Kniehoog onkruid

Ik wist niet dat de eerste 30 cm van de gevel of erfafscheiding voor onderhoud van de gebruiker/bewoner is. U wel? Dat verklaart wel waarom bij mij thuis langs de gevel zoveel onkruid staat. Nu ik het weet kan ik het bijhouden. Dat betekent dat we samen de straten schoon moeten houden. Niet altijd leuk, maar het geeft wel voldoening als het weer mooi schoon is. 

 

"Ik wil met alle liefde even meehelpen" 

 

Het kan ook echt leuk zijn om samen met uw buren de straat op te gaan om onkruid weg te halen. Voor mij ook gezellig, dan spreek ik u nog eens. En als ik er dan toch ben, wil ik met alle liefde even meehelpen.

 

Mocht u vragen hebben, mail mij dan gerust op kersenboogerd@hoorn.nl 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Petra Schouten