Banner Banner

Buren komen samen op Buurtfestival Kersenboogerd

Aangemaakt op: woensdag, 28 September 2022

Het Buurtfestival Kersenboogerd trok op 24 september zo'n 400 bewoners uit de Kersenboogerd naar het Aagje Dekenplein. De bewoners kwamen er voor leuke activiteiten en ontmoetingen. 

 

Kinderen vermaakten zich prima op het luchtkussen, deden sportief mee aan het panna voetbaltoernooi en lieten zich graag schminken. Een paar bewoners hielden een rommelmarkt waar ze goed verkochten.

 

IJs, eten en gezelligheid
Met twee gratis muntjes smulden bezoekers van een lekker ijsje van Schepsels of een glaasje fris bij Restaurant Marmaris. Of er werd van de muntjes volop genoten van een heerlijke pizzapunt van Incontro of een haring van Hoogland Vis. Veel buren maakten gezellig een praatje met elkaar.

 

Mooie samenwerking
De dag werd mede een succes door de hulp van buurtbewoners, jongerenwerk van Stichting Netwerk, Intermaris, De Groene Cirkel, Stichting Ayudame, Speel-o-theek De Zusjes en Gemeente Hoorn. Stadsrapper Silcas en stadsdichter Levi Noë maakten korte gedichtjes met de kinderen. Ze deelden ook in gedichtvorm complimentjes uit wat een groot succes was. Stadsdichter Levi maakte onderstaande gedicht over het Buurtfestival.

 

“Burendag 2022. Het is er allemaal te vinden. Er is een luchtkussen om op te springen. De markt is geopend om iets te kopen. En er is voor iedereen te eten en te drinken.

Alle buren uit de straten komen samen op het plein.
Effe snel een praatje, van hoe het is en het gaat, en wat gezellig in de wijk.

En de ene neemt een visje. Weer of een ander die eet ijs. Voor de pizza’s staat zelfs een rij. Aan een tafel zit een dichter die complimenten schrijft.

En de ene krijgt een glimlach. Weer een ander komt even kletsen. Weer iemand anders loopt voorbij want die moet verder.

En aan het einde van de middag komt zelfs het zonnetje erbij. En zo kwam de Kersenboogerd samen op het Aagje Dekenplein.

 

Liefs,
de stadsdichter “

 

Prettig wonen en leven in centrumgebied Kersenboogerd 
Het buurtfestival werd georganiseerd door Gemeente Hoorn in samenwerking met Voor een mooie stad. Gemeente Hoorn verbindt samen met bewoners en partners sociale initiatieven in het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Bewoners voelen zich meer betrokken bij hun buurt door het ontmoeten en het sociale contact. Zodat ze ervaren dat het prettig wonen en leven is in centrumgebied Kersenboogerd.
 

Afbeelding
collage activiteiten