Banner Banner

BLOG | Op bezoek bij Patio, Pergola & Prieel

Aangemaakt op: dinsdag, 11 April 2023

      

   Petra Schouten, omgevingsmanager programma Kansen voor de Kersenboogerd

“Zodat ook buiten meer een thuis voelt”

 

In maart ging ik samen met collega’s van de gemeente en Intermaris 5 keer op bezoek bij bewoners in hun ‘achtertuin’. Daar lieten we voorstellen en inspiratiebeelden zien. Beelden van hoe de binnenterreinen, parkeerhoven en straten mogelijk ingericht kunnen worden zodat ook buiten meer een thuis wordt. 

 

We werden met open armen ontvangen in Patio, Pergola en Prieel. In eigen tempo liep men langs de schetsen en foto’s en genoot men van een kopje koffie/thee met een lekkere koek (met dank aan Stichting Netwerk). Zo hadden we inspirerende gesprekken en kregen goede reacties op onze voorstellen.

“Niet alles kunnen we verwerken omdat er ook tegenstrijdige wensen zijn benoemd”

 

De meeste mensen werden enthousiast van bloemen en kleur, nette inrichting en het fietspad dwars door de wijk. Uiteraard zijn er ook zorgen en aandachtspunten. Niet alles kunnen we verwerken omdat er ook tegenstrijdige wensen zijn benoemd. We onderzoeken wat er mogelijk is om uit te voeren en wegen hierbij diverse belangen af. Al met al waren het niet alleen nuttige, maar ook gezellige bijeenkomsten. 

 

Wat mij vooral opviel was dat bewoners geen ingewikkelde eisen hebben, maar gewoon graag een verzorgde omgeving wensen. 

Hieronder de meest aangewezen beelden: 

Afbeelding
Meest aangewezen beelden openbare ruimte.png

We willen u laten weten wat u en uw buren aan opmerkingen en aandachtspunten hebben achtergelaten. Dit doen we via een kaart in uw brievenbus. Mocht u daarop vragen hebben of een toelichting willen, kunt u inlopen in het Wijklab aan het Aagje Dekenplein op:

’ dinsdag 18 april   |  inloop van 14.00 tot 19.30 uur

’ donderdag 20 april  |  inloop van 12.00 tot 17.00 uur

 

“Begin juni komen we weer bij u in de buurt om het ontwerp te laten zien” 

 

Daarna gaan alle reacties naar de ontwerper. Die verwerkt zoveel als mogelijk in een ontwerp voor uw omgeving. Begin juni komen we weer bij u in de buurt om het ontwerp te laten zien. Dan staan we op 3 verschillende plekken. We hopen u dan weer te ontmoeten om u reactie te horen. Let daarom in mei weer op uw brievenbus voor de uitnodiging. 

 

Kijk hier voor meer informatie over de aanpak openbare ruimte, de moodboards, de planning en wat er met alles reacties gedaan wordt.

 

Mocht u vragen hebben, mail mij dan gerust op kersenboogerd@hoorn.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

Petra Schouten