Opknappen buurt Patio, Pergola, Prieel

Samen met bewoners maken we de wijk mooier en veiliger. Dan doen we vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Gemeente Hoorn en Intermaris starten daarmee in buurt Patio, Pergola en Prieel.

Praat mee over spelen en sporten in uw buurt 

Trapt u graag een balletje buiten? Droomt u van een schaatsbaantje? Of liever een fitnesspleintje? En wat wensen de kinderen in de speeltuinen? Inspireer ons met uw ideeën om de speelplekken en het sportveld in uw buurt samen op te knappen. 

Kom naar de inloopmomenten

Afbeelding
Kaart plekken sporten en spelen in Patio, Pergola en Prieel

Sporten en spelen voor iedereen

Woensdag 6 maart    
Inloop 15.00 - 19.00 uur     
Tuinkamer Parkeerplaats Pergola 97/98 en 6/7    
Met koffie, thee, koek en soep 

 

Knutsel de ideale speeltuin (4-12jr) was op woensdag 28 februari een groot succes. 
Bekijk hoe kinderen uit de omgeving de gemeente inspireerde met hun droomspeeltuin.

Wat zijn uw wensen voor sporten en spelen in uw buurt?

Voor de speelplekken op de binnenplaatsen gaat het vooral over vervangen of aanvullen van de bestaande speelplekken. Wat goed is dat blijft waarschijnlijk, al kunnen we wel wat schuiven om zo attributen beter te verdelen. De nieuwe centrale speelplek moet nog helemaal ingevuld worden. Het doel van alle activiteiten en de open inrichting is dat men elkaar makkelijk ontmoet en er zo meer verbinding is tussen de bewoners. 

 

Met uw wensen en reacties gaat de gemeente aan de slag. Er komen drie voorstellen per speeltuin en voor het sportveldje. Iedereen in uw buurt kan dan daarop stemmen. Het voorstel met de meeste stemmen wordt begin 2025 aangelegd. Kom dus langs en inspireer ons!

Wat is er eerder al gebeurd?
 

Voorlopig ontwerp buitenruimte

In maart en juni 2023 konden bewoners hun voorkeuren en reacties geven op het voorlopige ontwerp om de buitenruimte op te knappen. Het voorlopige ontwerp werken we verder uit. De gemeente besluit hierover. We verwachten eind 2024 te starten met de uitvoering van de werkzaamheden.

Grote opkomst inloopmomenten   
Ruim 120 bewoners gaven in maart 2023 hun voorkeur aan van wat zij in hun omgeving willen. Meer informatie en een video impressie
In juni gaven ruim 150 bewoners hun reactie op de voorlopige ontwerpen van de buitenruimte, portieken, trappenhuizen en schuttingen. Meer informatie en een video impressie.

Afbeelding
Grote oplkomst inloop openbare ruimte in buurt Patio, Pergola, Prieel

Berichten uit de KersenboogerdApp:

Download de app via de appstores (Google, Apple of Windows).

 

Vragen?

Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar kersenboogerd@hoorn.nl