Banner Banner

Weer een geslaagde Kunstroute Kersenboogerd

Aangemaakt op: dinsdag, 16 Mei 2023

Zondag 14 mei genoten bezoekers en kunstenaars weer van een prachtige Kunstroute in de Kersenboogerd. Na het grote succes van vorig jaar toonden ook dit jaar kunstzinnige wijkbewoners hun creaties in hun tuin, atelier of het Wijklab. Weer een geslaagde en gezellige dag.

Afbeelding
Puck Smit exposeerde mythische figuren in 3D met textiel in het Wijklab

Puck Smit exposeerde mythische figuren in 3D met textiel in het Wijklab

 

Kunstwerken met hart en ziel gemaakt

Door de hele Kersenboogerd was een route langs 15 adressen om kennis te maken met kunst in de wijk van 18 kunstenaars. De locaties waren goed herkenbaar aan de speciale vlag die uithing. Drie kunstenaars exposeerden vanuit het Wijklab op het Aagje Dekenplein. Per locatie kwamen ongeveer 50 bezoekers langs.  

De deelnemers lieten allemaal zelf hun kunstwerken zien. Die zijn gemaakt met hart en ziel, om anderen te ontroeren en je mee te nemen in hun ontdekkingsreis. Mensen van alle leeftijden. Ook Cindy van 12 jaar liet haar schilderijen zien en trok veel bezoekers. Ze was zelf ook heel blij en wil volgend jaar graag weer meedoen met de Kunstroute. 

Afbeelding
Cindy IJkelenstam

Cindy IJkelenstam was met haar 12 jaar de jongste deelnemer. Ze liet haar schilderijen zien.

 

Mooie dingen gezien

Wijkbewoners Marion, Frieda en Johan hebben dit alles georganiseerd, samen met Voor een mooie stad. Marion: “Het was een heel geslaagde en gezellige dag. Het mooie weer zorgde voor een continue stroom bezoekers. De bezoekers vonden het een leuk initiatief en gaven aan veel mooie dingen te hebben gezien en een verscheidenheid aan kunstvormen. Veel kunstenaars willen volgend jaar graag weer meedoen. Een exposant vertelde dat een buurman ook mee wil doen volgende keer. We zijn blij dat de Kunstroute voor de tweede keer zo goed ontvangen is.” 

Afbeelding
Marion Landheer, een van de organisatoren van de Kunstroute, exposeerde zelf ook.

Marion Landheer, een van de organisatoren van de Kunstroute, exposeerde zelf ook.

 

Lees ook het mooie artikel in Noordhollands Dagblad

Prettig wonen en leven in centrumgebied Kersenboogerd

Gemeente Hoorn verbindt samen met bewoners en partners sociale initiatieven in het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Daarom heeft de gemeente een bijdrage geleverd aan de Kunstroute. Bewoners voelen zich meer betrokken bij hun buurt door het ontmoeten en het sociale contact. Zodat ze ervaren dat het prettig wonen en leven is in centrumgebied Kersenboogerd.

Een aantal kunstenaars met hun kunstwerken

Afbeelding
Kunstenaars Kunstroute 1
Afbeelding
Kunstenaars Kunstroute 2