Banner Banner

Het warmtenet

Voor bijna 2.000 huurwoningen in het centrumgebied van de Kersenboogerd komt er een warmtenet. Wat is dat eigenlijk, en wat kunt u hiervan verwachten? De belangrijkste vragen en antwoorden leest u hier.

Schone warmte

Hoorn schakelt over van aardgas naar 100% duurzame energie, dit noemen we schone warmte. De gemeente Hoorn heeft als doel om in 2040 aardgasvrij te zijn. Dat betekent dat alle inwoners in de toekomst hun huis verwarmen, koken en douchen op een duurzame manier. Voor bijna 2.000 huurwoningen in het centrumgebied van de Kersenboogerd komt er een warmtenet. Wat is dat eigenlijk, en wat kunt u hiervan verwachten? De belangrijkste vragen en antwoorden leest u op www.warmtenethoorn.nl. Hieronder enkele van de meest gestelde vragen wat het betekent voor de buurt.

 

Wat is een warmtenet?

Een warmtenet bestaat uit leidingen onder de grond waar warm water doorheen stroomt. Het warmtenet geeft de aangesloten huizen warm water voor de kraan en voor de verwarming. U krijgt dan geen gasrekening meer maar een warmterekening.

 

Waarom komt hier een warmtenet?

We bekijken per buurt en per wijk wat er voor gas in de plaats kan komen. In het centrumgebied van de Kersenboogerd staan veel huurwoningen dicht bij elkaar. Deze huurwoningen zijn bovendien al behoorlijk goed geïsoleerd. Daarom is een warmtenet hier een goede oplossing.

 

Wat gaat er precies gebeuren?

Eerst maken we de huurwoningen energiezuiniger. In de ene woning zijn meer maatregelen nodig dan in de andere. Mogelijke maatregelen zijn bijvoorbeeld: extra isolatie, dubbelglas of nieuwe radiatoren. Daarna volgt de aansluiting op het warmtenet.

 

Wanneer is mijn woning aan de beurt?

Op het kaartje ziet u welke huurwoningen wij aansluiten op het warmtenet. We beginnen met de huurwoningen in Patio, Pergola en Betsy Perk. U krijgt bericht van Intermaris als uw woning aan de beurt is. Intermaris gaat bij alle huurders op huisbezoek.

 

Krijgen we een vergoeding voor aanpassing van een kooktoestel?

Samen met de huurdersvereniging De Boog maakt Intermaris een sociaal plan. In dat sociaal plan maken staan afspraken over het vergoeden van een nieuw elektrisch fornuis/kookplaat. Het sociaal plan is in december 2021 klaar.

 

Hoelang komt de openbare weg open te liggen nabij de woningen?

Daarover wordt u nog geinformeerd door de gemeente. Het gaat  ongeveer om een periode van 3 tot 4 weken. De Amstelweg zal wel langer gesloten zijn, dat is ongeveer 2 tot 3 maanden.