Banner Banner

Het warmtenet

Voor bijna 2.000 huurwoningen in het centrumgebied van de Kersenboogerd komt er een warmtenet. Wat is dat eigenlijk, en wat kunt u hiervan verwachten? De belangrijkste vragen en antwoorden leest u hier.

Schone warmte

Hoorn schakelt over van aardgas naar 100% duurzame energie, dit noemen we schone warmte. De gemeente Hoorn heeft als doel om in 2040 aardgasvrij te zijn. Dat betekent dat alle inwoners in de toekomst hun huis verwarmen, koken en douchen op een duurzame manier. Voor bijna 2.000 huurwoningen in het centrumgebied van de Kersenboogerd komt er een warmtenet. Wat is dat eigenlijk, en wat kunt u hiervan verwachten? De belangrijkste vragen en antwoorden leest u op warmtenethoorn.nl. Hieronder enkele van de meest gestelde vragen over wat het betekent voor de buurt.

Afbeelding
Het warmtenet

Wat is een warmtenet?

Een warmtenet bestaat uit leidingen onder de grond waar warm water doorheen stroomt. Het warmtenet geeft de aangesloten huizen warm water voor de kraan en voor de verwarming. U krijgt dan geen gasrekening meer maar een warmterekening.

Waarom komt hier een warmtenet?

We bekijken per buurt en per wijk wat er voor gas in de plaats kan komen. In het centrumgebied van de Kersenboogerd staan veel huurwoningen dicht bij elkaar. Deze huurwoningen zijn bovendien al behoorlijk goed geïsoleerd. Daarom is een warmtenet hier een goede oplossing.

Wat gaat er precies gebeuren?

Eerst maken we de huurwoningen energiezuiniger. In de ene woning zijn meer maatregelen nodig dan in de andere. Mogelijke maatregelen zijn bijvoorbeeld: extra isolatie, dubbelglas of nieuwe radiatoren. Daarna volgt de aansluiting op het warmtenet.

Wanneer is mijn woning aan de beurt?

In het najaar van 2024 worden de huurwoningen in Betsy Perk aangesloten op het warmtenet. Eind 2024 beginnen we met het aansluiten van de huurwoningen in Pergola. In 2025 volgen de huurwoningen in Patio. U krijgt bericht van Intermaris als uw woning aan de beurt is. Intermaris gaat bij alle huurders op huisbezoek.