Banner Banner

Betsy Perk

Renovatie

BP

Samen met de bewoners werken de gemeente Hoorn en woningcorporatie Intermaris aan het centrumgebied Kersenboogerd. In wooncomplex Betsy Perk verduurzaamden we 200 appartementen. 

Intermaris en de gemeente steken veel energie in het thema goed ouder worden
Dat is niet alleen een goede woning, maar ook fijne algemene ruimten, een tuin en mogelijkheden voor sociale activiteiten. Betsy Perk is een mooi voorbeeld hiervan. Bouwbedrijf Ooijevaar begon in februari met de verbouwing van De Huiskamer. Er is nu een mooie serre, met een terras en uitzicht op de tuin. 

Woensdag 27 september was de opening van de Huiskamer voor de buurt
Bewoners en omwonenden waren uitgenodigd. Iedereen kon kennismaken met de activiteiten die in de Huiskamer voor de buurt plaatsvinden. Met verschillende activiteiten binnen en buiten is dit een mooie nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt geworden. Hier vinden sociale activiteiten plaats, bent u welkom voor een kopje koffie of kom gewoon langs voor een praatje.

Leidingen erin, nieuwe tuin erop!
Ondertussen trof HVC voorbereidingen voor het warmtenet. De ondergrondse leidingen hiervoor zijn aangelegd. Daarna zijn we meteen gestart met het opnieuw inrichten van de tuin. Afgelopen jaar verduurzaamden wij het wooncomplex al. De woningen zijn onder meer voorzien van HR++ glas. We verwachten begin 2024 de woningen aan te sluiten op het warmtenet. 

Begin juni opende Olga Commandeur de beweegtuin
Het was een sportieve, gezellige ochtend. Mensen kunnen hier lekker bewegen, elkaar ontmoeten en genieten van de natuur. Zo dicht bij huis! Tot slot is de hoofdentree opgeknapt en kreeg de centrale hal een nieuw uiterlijk. 

Lees hier meer informatie over de beweegtuin.
Lees hier meer informatie over de Huiskamer voor de buurt.

De Huiskamer voor de buurt wordt mogelijk gemaakt door Intermaris, de gemeente Hoorn en de Provincie Noord-Holland.

Afbeelding
Logo Provincie